Propaganda verde

Prima încălțăminte sport fabricată din deșeuri plastice va fi lansată curând de Adidas

02 mai 2016 Propaganda Verde Infoverde
vizite 126

Firma germană de echipamente sportive Adidas a anunțat că va lansa anul acesta prima colecție de încălțăminte și articole de îmbrăcăminte fabricate din deșeuri plastice colectate din oceane, a informat vineri ziarul german Handelsblatt, citând un responsabil al companiei.

„Ideea este de a dezvolta materiale reciclate care au aceleași calități ca materialele noi”, a explicat Frank Henke, responsabil cu probleme medio-ambientale la firma sportivă aflată pe locul doi pe plan mondial după cea americană Nike, notează EFE.

Adidas explorează mai multe piste și lucrează cu parteneri precum fabrica industrială BASF. O primă etapă va fi lansarea în magazine anul acesta a produselor fabricate din pungile de plastic colectate din mare, un adevărat flagel pentru mediul înconjurător.

Firma germană dorește apoi să meargă mai departe și să realizeze un material reciclabil la infinit. „Obiectivul este de a închide cercul”, a spus Henke.

Adidas lucrează activ la imaginea sa de producător și angajat responsabil. În trecut imaginea firmei a avut de suferit ca urmare a condițiilor de muncă ale angajaților săi, mai ales din filialele sale din Asia.

Adidas a prezentat săptămâna aceasta o strategie în materie de dezvoltare durabilă, care pune accentul pe reducerea consumului de apă la linia sa de producție.

sursa-http://www.agerpres.ro/

vizite 126
Mergi pe prima pagina
Propaganda verde © 2022 . Designed by: Livedesign