Propaganda verde

Palau riscă să rămână fără apă

02 mai 2016 Propaganda Verde Infoverde
vizite 109

Republica Palau, țară insulară din Micronezia (Oceanul Pacific), este afectată de o puternică secetă din cauza fenomenului El Nino și riscă să fie în curând complet lipsită de apă, au avertizat luni autoritățile acestui mic stat oceanic, care au cerut ajutor Japoniei și Taiwanului, relatează AFP.

Sursa foto: palaos.org

 

Arhipelagul, cu 18.000 de locuitori, a instituit în luna martie stare de urgență din cauza secetei, iar accesul la apa de la robinet a fost limitat.

„Având în vedere nivelul de apă și consumul din prezent, în cazul în care actualele condiții vor persista, peste două sau trei săptămâni va fi o penurie totală de apă”, semnalează Comitetul național de urgență (CNU) într-un raport redactat pentru președintele țării, Tommy Remengesau.

Potrivit Agenției americane oceanice și atmosferice (NOAA), El Nino, reapărut în 2015, nu se va retrage înainte de al doilea semestru.

Tot în Micronezia, Insulele Marshall au declarat stare de urgență, iar insula Guam și Insulele Mariane de Nord înregistrează cantități mici de ploi.

sursa-http://www.agerpres.ro/

vizite 109
Mergi pe prima pagina
Propaganda verde © 2022 . Designed by: Livedesign