Propaganda verde

Cetățenii verzi

08 martie 2016 Propaganda Verde Cetățenii verzi
vizite 24
Picture1

Din păcate România reuşeşte să recicleze doar puţin peste 1% din deşeurile recuperabile şi asta pentru că sistemul de colectare selectivă este aproape inexistent.
Pentru a vă face o idee, media Uniunii Europene este de peste 50%, iar ţări ca Belgia reciclează chiar şi 94% dintre deşeuri. Sub presiunile Uniunii, România şi-a luat angajamentul de a ridica gradul de reciclare la 50% până în 2016,
coşuri de gunoi colorate, afrente fiecărei fracţii colectate: verde pentru sticlă, galben pentru sticlă/metal şi albastru pentru hârtie/carton.
Fiecare cetatean produce anual aproximativ 400 de kilograme de deseuri menajere, majoritatea fiind materiale ce pot fi colectate selectiv si refolosite: hartie, metal, plastic, sticla, materie oganica. Evacuarea necontrolata a deseurilor menajere poate determina imprastierea acestora in mediul inconjurator, afectand si degradand, de multe ori ireversibil, natura. Ca atare, ne-am propus ca prin acest proiect sa crestem notorietatea importantei colectarii selective a deseurilor.

Este o acțiune de popularizare a întregului proiect, constând în acordarea de diplome/premii celor implicați în proiectele de responsabilizare socială, promovate de sponsor, în cadrul campaniei.

Se pot oferi autocolante “Sunt cetățean verde” care să conțină logo-urile sponsorului și al campaniei.

vizite 24
Mergi pe prima pagina
Propaganda verde © 2020 . Designed by: Livedesign