Propaganda verde

Consumul de arahide la vârstă fragedă protejează împotriva alergiilor

06 martie 2016 Propaganda Verde Infoverde
vizite 113

Copiii care au mâncat din primii ani de viață arahide sunt mai protejați împotriva alergiilor, chiar dacă au întrerupt consumul timp de o perioadă mai lungă de timp, potrivit rezultatelor unui test clinic publicat vineri și citat de AFP.

Acest studiu numit „LEAP-On”, publicat în revista americană New England Journal of Medicine, este o extensie a celui intitulat „LEAP ou Learning Early About Peanut Allergy”, care a demonstrat pentru prima dată că un consum timpuriu de arahide, de la primele patru luni până la cinci ani de viață, reduce cu 81% rata alergiilor la copii, față de cei care nu au consumat niciodată alune.

Acest prim studiu fusese realizat asupra unui număr de 640 de copii pe baza observațiilor făcute în Israel unde foarte puțini copii suferă de alergii la arahide, comparativ cu copiii evreilor care trăiesc în Marea Britanie.

Sugarii israelieni încep să consume de timpuri arahide, comparativ cu cei din alte țări unde se recomandă să fie evitate de teama alergiilor. Dar studiul nu a permis să se răspundă la întrebarea dacă participanții rămân protejați împotriva alergiilor la arahide și dacă întrerup consumul o perioadă mai lungă de timp, au explicat cercetătorii

Pentru a răspunde, ei au urmărit 556 dintre cei 640 de copii participanți la studiul clinic LEAP, dar care nu au mai mâncat timp de un an arahide. După 12 luni de întrerupere a consumului, doar 4,8% dintre copiii care au mâncat din primii ani de viață arahide au devenit alergici, față de 18,6% care nu consumaseră de timpuriu arahide.

Efectul de protecție a persistat timp de un an chiar și la copiii care au evitat total să mănânce arahide și la cei care au consumat alune cu unele întreruperi. Cercetarea a fost realizată de Institutul Național American pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

sursa-http://www.agerpres.ro/

vizite 113
Tag-uri:
Mergi pe prima pagina
Propaganda verde © 2022 . Designed by: Livedesign