Propaganda verde

Respirația pe gură în timpul somnului crește riscul de a face carii (studiu)

14 februarie 2016 Propaganda Verde Infoverde
vizite 112

Persoanele care respiră pe gură când dorm și cele care suferă de apnee au un risc mai mare de a face carii decât cele care respiră pe nas, potrivit unui studiu al Universității din Otago, Noua Zeelanda, citat luni de EFE.

„Cercetarea noastră sprijină ideea că a respira pe gură poate fi un factor corelat bolilor dentare precum eroziunea smalțului sau cariile”, a declarat conducătoarea studiului, Joanne Choi, postului Radio New Zealand.

În acest studiu au fost analizate nivelele de pH oral la zece voluntari care au dormit cu nările blocate de un clește pentru a fi obligați să respire pe gură în timpul somnului. Studiul publicat în Journal of Oral Rehabilitation a relevat că pacienții obligați să doarmă cu gura deschisă aveau un pH cu o medie de aciditate de 6,6 comparativ cu un ph neutru de 7 înregistrat la cei care respirau pe nas în timpul somnului.

De multe ori, nivelul pH a coborât la 3,6, ceea ce înseamnă o scădere drastică de sub 5,5 de la care începe demineralizarea smalțului la persoanele forțate să respire pe gură, a precizat sursa.

PH-ul, ale cărui valori normale oscilează între 5,6 și 7,6, ajută la protejarea integrității mucoasei, distrugerii resturilor alimentare și bacteriilor, neutralizării acizilor și remineralizării lerziunilor dentare, având totodată proprietăți antibacteriene.

 

sursa-http://www.agerpres.ro/

vizite 112
Mergi pe prima pagina
Propaganda verde © 2022 . Designed by: Livedesign